Sosyal Medya

Güncel

ABD’nin ardından İsrail de UNESCO’dan ayrılıyor

İsrail, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü'nden (UNESCO) "İsrail’i eleştiren bildirgeleri nedeniyle" ayrılma kararı aldı.



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinop'ta partisinin 6. olağan il kongresinde yaptığı konuşmada, yeni asgari ücrete ilişkin açıklamalarada bulundu. Erdoğan, "15 yılda asgari ücreti yaklaşık 9 kat artırmış olduk ve hiçbir zaman da enflasyonun altına düşürmedik." dedi.

"KiÅŸi başına düşen milli gelirimiz, geldiÄŸimizde neydi? 3 bin 500 dolardı. O zaman asgari ücret de 184 liraydı." diyen ErdoÄŸan, ÅŸunları söyledi:

2023'TE ASGARÄ° ÃœCRET...

"Bugün kiÅŸi başına düşen milli gelirimiz ne oldu? 11 bin dolar. Asgari ücret çok daha büyük bir artışla bin 603 lira. Milli gelirimiz, 2023 için hedeflediÄŸimiz 25 bin dolara ulaÅŸtığında asgari ücretin nereye çıkacağını varın siz hesap edin." ifadesini kullandı.

CUMA GÜNÜ FRANSA'YA GİDİYORUM

Erdoğan, "Cuma günü Fransa'ya gidiyorum. Fransa'da yine aynı şekilde Türkiye-Fransa ikili ilişkilerini masaya yatıracağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimiz nasıl 16 Nisan'da kendisini İzmir'de denize dökmekten bahsedenleri sandığa gömmüşse, 15 Temmuz kahramanlarına küfür edenleri de 2019'da aynı akıbete uğratacaktır." ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.